AFHØVLING / AFSLIBNING

Træ er naturens eget materiale og selvom det ikke længere står i skoven, så lever og ånder det stadig. I modsætning til mange andre materialer er trægulve både nemme at vedligeholde og renovere, og så medvirker de tilmed til et godt indeklima.

Derfor bør en afhøvlning eller en afslibning altid overvejes, når gulvet er blevet slidt eller på anden måde har lidt overlast.
Selve arbejdet foregår ved, at man afsliber den gamle overfladebehandling samt en anelse af selve trægulvet.

Herunder får du en beskrivelse af de forskellige muligheder, som vi tilbyder.

Høvling

Vi foretager kun afhøvling af gamle fernis plankegulve. Afhøvlingen fjerner fernisen og retter gulvet. Efterfølgende slibes gulvet med en båndmaskine.

OBS: Ved afhøvling kan der forekomme knastsprængninger. Det betyder, at knaster i gulvet springer op og laver en hulning i gulvet. Det er dog sjældent at det sker.

Vi kan dog undgå dette, ved at slibe fernisen af, men det tager længere tid – hvilket betyder at det koster mere, da der vil være et større forbrug af sandpapir.

Afslibning

Vi afsliber alle trægulve – både planker og parket. Afslibningen fjerne den gamle behandling samt retter gulvet af.

OBS: Ved afslibning af lamelgulve kan H. H. Gulvafhøvling ikke gøres ansvarlig for gennemslib af lamellerne, hvis lamellen slipper i limningen. Vi passer selvfølgelig meget på, at det ikke sker. Det kan være meget svært at vurdere tykkelsen af lamellen, da vi oftest kun har adgang til at se det ved et rør ved en radiator eller ved et dørtrin.

Let slibning 

En let slibning foretages på gulve, hvor overfladen på gulvet er pæn og ensartet, men hvor overfladen kan være lidt slidt. Vi kan opfriske gulvet ved en let slibning og friske overfladen op. Det kan eksempelvis være et lakeret gulv med lidt små ridser, som efter en let slibning står flot og som nyt.

Afhøvling/afslibning af gulve

H.H. Gulvafslibning er eksperter i gulvbehandling. Vi beskæftiger os med renovering af alle former for trægulve.

Efterbehandling

Valg af efterbehandling til det nyslebne gulv afhænger af krav til slidstyrke, udseende og vedligeholdelse. Vi rådgiver dig, så dit valg matcher dine behov.

Priser/referencer

Vi leverer ikke kun et skarpt slutresultat, men giver dig et skarpt tilbud på vores arbejde. 

Hvad kan vi gøre for dig?